PočetnaMapa sajtaKontakt

Fakultet organizacionih nauka
Menadžment u upravi
Zajedničke diplomske akademske studije

O programu - Polazne osnove

Izazov međunarodnog povezivanja i saradnje mora da prati i obrazovanje. Strategija reforme javne uprave u Srbiji postavila je osnovu za transformaciju uprave i modernizaciju njenog rada. Ulaskom u EU međunarodni položaj Slovenije veoma se promenio, međunarodna dimenzija je postala važan deo svakog delovanja, s druge strane, u Srbiji teku pripreme za pridruživanje EU i fundamentalne reforme društva.

Zajednički program Menadžment u upravi prati obrazovne i potrebe rada jer se usredsređuje na kompetencije, koje su za dalji razvoj uprave od suštinske važnosti a istovremeno sa mobilnošću studenata dodaje multikulturnu dimenziju koja će diplomcima doneti širinu i doprineti većoj prilagodljivosti prilikom rešavanja problema.

Studenti će tokom diplomskih akademskih studija steći brojne opšte i predmetnospecifične kompetencije i veštine. U opšte kompetencije u prvom redu spadaju razumevanje i primena teoprije i prakse četiri međusobno povezanih i za savremenu upravu findamentalnih oblasti (upravno-pravne, ekonomske, organizaciono-informacione i menadžerske). Biće sposobni da kritički analiziraju određeni problem i da sintetizuju saznanja i zaključke. Na osnovu stečenih znanja moći će da donose odluke o složenim i nepredvidivim situacijama. Takođe će biti sposobni ida samostalno obavljaju istraživački rad i da autonomno rešavaju složenije stručne i naučne probleme.

Studenti će znati sveobuhvatno da koriste mogućnosti informaciono-telekomukacione tehnologije u obliku e-uprave što je u današnje doba savremene tehnologije veoma važno. Razumeće problematiku javnog sektora i upoznće kakvu ulogu i odgovornost ima menadžment u dugoročnom obezbeđivanju efikasnosti i uspešnosti javnog sektora. Steći će osnovna znanja potrebna za samostalno učenje pomoću savremenih sredstava (e-učenje) i sarađivaće u razvoju pojedinačnih elektronskih nastavnih sadržaja.

Diplomci će biti sposobni da rukovode podređenima i da ih usmeravaju s naglaskom na ličnom razvoju i razvoju karijere na osnovu uključivanja u doživotno učenje uz isticanje e-učenja. Takođe će pored svih potrebnih znanja steći i značajno iskustvo, životno iskustvo u drugačijoj kulturnoj sredini i , kao posledica tome, mogućnost prihvatanja i razumevanja razlika između kutura.

Sa zajedničkim studijskim programom zadovoljavaju se zahtevi Bolonjskog procesa i približava obrazovnoj praksi evropskih država, koje ovaj sistem već sprovode. Studijski program je organizovan tako da omogućva uključivanje profesora i studenata u evropske mobilitetne programe, koji će omogućiti veze oba fakulteta sa najuglednijim univerzitetskim i stručnim institucijama iz th oblasti

Najnovije vesti

18.9.2018.

Конкурс за упис на мастер студије Менаџмент у управи (60 и 120 ЕСПБ)

Универзитет у Београду – Факултет организационих наука и Универзитет у Љубљани – Факултет за управу расписују конкурс за упис студената на акредитоване студијске програме заједничких мастер академских/магистарских студија Менаџмент у управи (60 ЕСПБ) и Менаџмент у управи (120 ЕСПБ) у школској 2018/19. години. Текст конкурса и остале информације о пријави су доступне на сајту мастер студија Факултета: http://www.fon.bg.ac.rs/studije/master-i-specijalisticke-studije/master-studije/prijemni-ispit/ Позивају се сви заинтересовани кандидати за упис да у четвртак, 20. септембра 2018. године дођу на Мастер инфо дан и Округли сто на тему “МЕНАЏМЕНТ У УПРАВИ – ИНОВАЦИЈАМА ДО БОЉЕ УПРАВЕ” са почетком у 11:00 часова у сали Б103, у чијем уводном делу ће бити представљен мастер програм академских студија Менаџмент у управи (60 и 120 ЕСПБ).

pročitaj dalje...

27.9.2016.

Konkurs za upis na master studije Menadžment u upravi za školsku 2016/17. godinu

Univerzitet u Beogradu - Fakultet organizacionih nauka i Univerzitet u Ljubljani - Fakultet za upravu raspisuju konkurs za upis osme generacije studenata na akreditovane studijske programe zajedničkih master akademskih/magistarskih studijskih programa Menadžment u upravi (60 ESPB) i Menadžment u upravi (120 ESPB) za školsku 2016/17. godinu. Konkurs traje od 26.09.2016. do 17.10.2016. Tekst konkursa možete pogledati ovde Potrebna dokumenta za prijavu na konkurs: Prijavni formular (možete preuzeti ovde ) Overena kopija diplome ili uverenja o diplomiranju Overena kopija uverenja o položenim ispitima ili dodatka diplome Izvod iz matične knjige rođenih Dokaz o naknadi troškova sprovođenja konkursa (podaci o uplati se nalaze u tekstu konkursa) Za više informacija pozovite 011/3950893 i 069/8893328 ili pišite na mejl javnauprava@fon.bg.ac.rs, kontakt osoba je Bojana Ivanović.

pročitaj dalje...

7.10.2015.

Raspisan Konkurs za upis na master studije Menadžment u upravi 2015/16.

Univerzitet u Beogradu - Fakultet organizacionih nauka i Univerzitet u Ljubljani - Fakultet za upravu raspisuju konkurs za upis sedme generacije studenata na akreditovane studijske programe zajedničkih master akademskih/magistarskih studijskih programa Menadžment u upravi (60 ESPB) i Menadžment u upravi (120 ESPB) za školsku 2015/16. godinu. Konkurs traje od 05. do 23. oktobra 2015. Tekst konkursa možete pogledati ovde Potrebna dokumenta za prijavu na konkurs: Prijavni formular (možete preuzeti ovde ) Overena kopija diplome ili uverenja o diplomiranju Overena kopija uverenja o položenim ispitima ili dodatka diplome Izvod iz matične knjige rođenih Dokaz o naknadi troškova sprovođenja konkursa (podaci o uplati se nalaze u tekstu konkursa) Za više informacija pozovite Bojanu Ivanović na 069/8893328, 011/3950893 ili pišite na mejl javnauprava@fon.bg.ac.rs.

pročitaj dalje...